Sivu päivitetty: 17.02.2020 - 20:30

Mikä on Viiniseura Vasili ry ja mitä se tarjoaa?

Vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen.
Viiniseura Vasili ry tarjoaa rentoa ja mukavaa yhdessäoloa viininmaistelun ja -opiskelun sekä kulttuuriharrastusten parissa. Kokoonnumme vähintään yhdeksän kertaa vuodessa (elokuu - toukokuu). Tilaisuuksissamme käy myös vierailijoina eri alojen taiteilijoita ja asiantuntijoita.

Miten ja missä se toimii?

Toimimme pääosin Alppiharjusssa, mutta myös muualla.
Viiniseura Vasilin kerhotila on Alppiharjussa, keskeisellä paikalla, jos ajatellaan kantakaupungin suuria kaupunginosia kuten Kallio, Vallila, Hakaniemi ja Pasila.
Toisaalta järjestämme tilaisuuksia myös muualla ja teemme vierailuja (esim. bussilla lähiseudulle). Myös veneretket Helsingin edustalla ovat olleet suosittuja. Unohtamatta myöskään teatterivierailuja.

Kuinka se on saanut alkunsa?

Puheenjohtaja muistelee.
Ajatus viiniseuran perustamisesta syntyi jo vuosituhannen vaihteessa. Monet seuramme nykyiset jäsenet olivat kiinnostuneita viineistä ja viinin yhdistämisestä ruokaan. Halu oppia oli suuri, mutta tietoa viiniseuroista oli niukalti. Viiniseuran luonteelle esitettiin myös toivomuksia: ei tarvittaisi laajoja pohjatietoja vaan toivottiin, että aito kiinnostus riittäisi. Kokoontumisten toivottiin tarjoavan rentoa yhdessäoloa viininmaistelun merkeissä.
Keväällä v. 2003 laajahko ystäväjoukko oli koolla eräässä juhlatilaisuudessa. Tuona huhtikuisena lauantai-iltapäivänä päätettiin perustaa viiniseura.
Perustamiskokous pidettiin 14.5.2003 enteellisesti nykyisessä kokoontumispaikassamme, jota kutsumme kellariksi - tai hienommin kerhotilaksi. Läsnä olivat lisäkseni Elina Halinen, Päivikki Kärkkäinen, Johanna ja Seppo Lehtovuori sekä Matti Granstedt. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjä, hallituksen kokoa, kokousten ajankohtaa ja kertoja/vuosi. Päätettiin myös yhdistyksen rekisteröinnistä. Samalla päätettiin toiminnan sisällöstä: pääpaino on viineihin liittyvillä asioilla (maistelut ja viinin yhdistäminen ruokaan, viinitietouden laajentaminen yms). Lisäksi yhdistyksemme panostaa kulttuuriin järjestämällä mm. museo-, taidenäyttely- ja teatterikäyntejä sekä kutsumalla eri kulttuurialojen edustajia kokoontumisiin vieraiksi.
Ensimmäinen varsinainen kokoontuminen oli 11.9.2003. Sen jälkeen olemme kokoontuneet vähintään kerran kuukaudessa (kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta). Hauskaa on ollut ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän...

Yhteystiedot

Porvoonkatu 1 F 220
00510 HELSINKI
Puhelin: 0400 489 389
Sähköposti: viiniseura.vasili@gmail.com

Lisää hyödyllistä

Kiinnostaako toiminta

Jos haluat tietoa Viiniseura Vasilista
Tilaa automaattinen esite sähköpostiisi.
Haluaisitko liittyä jäseneksi.
Tee jäsenhakemus oheisesta linkistä.